"derotsmuur.be"

sfeervol vakantiehuis, huisdieren
toegestaan, nabij Durbuy

 

 

ALL-IN prijzen**Huurovereenkomst - de rotsmuur.be


1. Algemene voorwaarden:

Bij het huren van de vakantiewoning “ www.derotsmuur.be ”, Aisne 79, 6941 Aisne (Heyd-Durbuy), aanvaardt de huurder de algemene huurvoorwaarden, zoals ze hierna zijn bepaald (punt 2 t.e.m 13)

2. Huurovereenkomst:

Exemplaar bestemd voor de eigenaar dient binnen de 5 dagen na ontvangst door de huurder, zorgvuldig en correct ingevuld, gedateerd en ondertekend, terug te mailen naar info@derotsmuur.be Indien u niet kan inscannen en doormailen mag u het uiteraard ook met de post opsturen.

3. Aantal personen:

De vakantiewoning is ingericht voor het verblijf van maximum 8 volwassenen en 1 baby en mag niet overschreden worden wegens brandveiligheid.

4. Huurprijs:

De huurprijs staat gedetailleerd in de huurovereenkomst. In deze prijs zijn volgende lasten inbegrepen: de huurprijs van de vakantiewoning, wifi, verbruik van elektriciteit en water voor schoonmaak en persoonlijke hygiëne (verboden voor zwembaden te vullen - wordt extra aangerekend als watermeter buitensporigheid waarneemt), schoonmaak, gas voor verwarming en warm water, reserverings- en/of dossierkosten, toeristenbelasting, brandverzekering (franchise is altijd ten laste van de huurder) en BTW en dit enkel tijdens de huurperiode.

5. Betaling huurprijs:

5.1) Voorschot:
Zijnde 30% van de huurprijs dient gestort te worden binnen de 5 werkdagen na ontvangst van de huurovereenkomst en de huur- en reserveringsvoorwaarden.

5.2) Het resterende bedrag:
Zijnde 70% van de huurprijs dient gestort te worden ten laatste 30 dagen voor aankomst.

Gelijktijdig met de aanbetaling stuurt u de ingevulde en gehandtekende huurovereenkomst en huur-en reserveringsvoorwaarden per mail of post terug. Uw reservatie is officieel van zodra ik het voorschot en de aangevulde en ondertekende huurovereenkomst heb ontvangen.
Uw reservatie is pas definitief van zodra het resterend bedrag en de waarborg zijn gestort.

Voor Belgen en Nederlanders:
Naam bankfiliaal: ING
IBAN-nummer: BE11 3770 0170 8348
BIC-code: BBRUBEBB
- is niet altijd noodzakelijk om dit ook in te vullen

Bij reservering binnen de 30 dagen voor aanvang van de huurperiode dient u de volledige huurprijs over te maken zodra u de huurovereenkomst en huur- en reserveringsvoorwaarden heeft ontvangen.

6. Waarborgsom:

De waarborgsom bedraagt € 250 en dient betaald te worden ten laatste 14 dagen voor aankomst.
De waarborg wordt terugbetaald wanneer de eigenaar gecheckt heeft dat er geen schade en/of verlies is geweest aan gebouwen, tuin. Dan wordt deze u volledig terugbetaald binnen de 21 dagen na datum vertrek. Indien er schade is geweest, vragen wij u ook dit te melden. De waarborg zal dan gebruikt worden om de herstelkosten of heraankoop te vergoeden.

7. Beschrijving en gebruik van de vakantiewoning:

Keukengerei is voldoende aanwezig, alsook hoofdkussens en donsdekbedden. De huurder dient zich wel zelf te voorzien van het nodige bad, bed- en keukenlinnen, eten, toiletgerei, ... Gebruik van bedlinnen is verplicht. U kan deze ook huren.
Er zijn 4 slaapkamers: 1 stapelbed, 2 eenpersoonsbedden, 1 tweepersoonsbed van 1m60 breed en 1 tweepersoonsbed van 1m40 breed aanwezig alsook een kinderbed.

8. Opzegging van de huurovereenkomst:

8.1) Door de eigenaar:
8.1.1) Wegens overmacht:

De eigenaar behoudt zich het recht om de huurovereenkomst op te zeggen in geval van overmacht (bv. brand, grote schade aan het huis, geen water, geen elektriciteit, geen gas, verkoop huis wegens stopzetting activiteiten, ...). De eigenaar is geen bedrag verschuldigd aan de huurder, maar betaalt wel het huurbedrag en de waarborgsom terug enkel op voorwaarde dat deze zijn gestort door de huurder.

8.1.2) Wegens niet naleven van de betalingstermijnen:
Indien de huurder de betalingstermijnen (zie punt 5) niet naleeft, behoudt de eigenaar zich het recht de reservatie te annuleren. De opzegging van de huurovereenkomst wordt onmiddelijk en schriftelijk, via mail of brief kenbaar gemaakt.

8.2) Door de huurder:
8.2.1) Om welke reden ook gelden onderstaande afspraken:
• Meer dan 60 dagen voor het ingaan van de huurperiode wordt er 10% van het huurbedrag aangerekend.
• Tussen 30 en 60 dagen voor het ingaan van de huurperiode wordt er 20% van het huurbedrag aangerekend.
• Tussen 0 en 30 dagen voor het ingaan van de huurperiode wordt het voorschot van 30% ingehouden.

De opzegging van de huurovereenkomst wordt onmiddellijk en schriftelijk, via mail of brief kenbaar gemaakt.

9. Verwelkoming/overhandiging van de sleutel:

Onder normale omstandigheden zal de eigenaar aanwezig zijn om u bij aankomst persoonlijk te ontvangen. Anders zal via mail afgesproken worden waar u de sleutel kan halen. Er wordt ook nog een mail verstuurd enkele dagen voor aankomst met de laatste richtlijnen.

10. Aansprakelijkheid:

• Het is verboden te roken in de vakantiewoning wegens brandgevaar en rookhinder.
Indien u een kampvuur wenst te maken, bent u verantwoordelijk als er brand ontstaat in het bos en aan de vakantiewoning. Indien u hout wegneemt uit de natuurlijke opgebouwde omheining, wordt u een boete van € 150 aangerekent wegens het vernieuwen van de natuurlijke omheining. Deze wordt afgehouden van de waarborg.
Gelieve sigaret en sigaar peuken (filters) in de asbak te deponeren en ook niet vanuit het terras op de oprit te gooien.( dank u ) Deze vergaan niet.
Verboden te te streamen
• De eigenaar kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor gebeurtelijke ongevallen/schade in en rond de gehele vakantiewoning en terrein veroorzaakt door de huurder tijdens zijn verblijf in de vakantiewoning.
• De huurder zal de vakantiewoning tijdens zijn verblijf behoeden tegen brand, inbraak, stormschade enz.
• De verwarmingsthermostaat dient op het minimum gezet te worden na einde huurperiode anders worden de verbruikskosten volgens wettelijk tarief aangerekend ongeacht wanneer de eigenaar inspectie komt doen.
• Elektrische toestellen beschadigt door blikseminslag zullen vergoed worden door de huurder.

11. Huisdieren:

Het is toegestaan 3 honden in de vakantiewoning te houden. Bij andere huisdieren of meerdere kleine hondjes dient overleg gepleegd te worden met de eigenaar en moet toestemming verkregen worden. Hondenpoep moet door de huurder zelf opgeruimd worden en in de daarvoor voorziene plaats (achteraan vakantiewoning bij de gastank) gedeponeerd te worden. Het is verboden om huisdieren te houden op de slaapkamers wegens hygiënische redenen.

12. Huurperiode:

Normaal gelden volgende afspraken, tenzij de huurovereenkomst ze anders vermeldt.
• Week = vrijdag 16 uur tot vrijdag 10.00 uur.
• Weekend = vrijdag 16 uur tot maandag 10.00 uur.
• Midweek = maandag 16 uur tot vrijdag 10.00 uur.

13. Algemene richtlijnen

• Op het einde van de huurperiode wordt alles terug op zijn plaats gezet, zoals gevonden bij aanvang van de huurperiode en veegvrij afgeleverd en/of meeste gebruiksporen gereinigd met dweil en/of swiffer met water. Hondenharen worden verwijdert. De gebruikte keukentoestellen en -gerei worden schoongemaakt door de huurder. Het is verboden om de inrichting van het huis te verplaatsen.

• Afwasmachine wordt altijd leeg afgeleverd. Er mag enkel gebruik gemaakt worden van afwastabletten. Het is verboden om andere materialen dan keukengerei in de afwasmachine te plaatsen!

• Afval dient gescheiden afgevoerd te worden conform het afvalreglement. Het reglement is aanwezig in de woning. Bij niet correct naleven zal een boete van € 50 geïnd worden omdat wij alles manueel terug moeten sorteren wegens weigering van de ophaaldienst en zware boete.

• Bij diefstal zal altijd de politie van Marche verwittigd worden.

•Indien de huurder de verwarming laat opstaan (men dient de verwarmingsthermostaat op het minimum te zetten), verlichting laat branden en water laat lopen na einde huurperiode, dan worden de verbruikskosten volgens wettelijk tarief aangerekend ongeacht wanneer de eigenaar inspectie komt doen.

• Het is verboden ander materiaal dan hout te verbranden in de Flam-casette in de woonkamer. ( =>kristalisatie glas)

• Bij verlies van de sleutel wordt om veiligheidsredenen een volledig nieuw veiligheidsslot ten koste van de huurder geplaatst en aangerekend.

• In geval van problemen met het vakantiehuis, zal dat tussen de huurder en verhuurder opgelost worden. Indien dit niet lukt , is enkel de rechtbank van het gerechtelijk arrondissement Marche-en-Famenne bevoegd.

•Maakt u een foto of media van personen op ons domein en interieur, mag u deze enkel delen met naaste familieleden, dit om
het recht op afbeelding en anderzijds op de GDPR (Algemene Verordening Gegevensbescherming) te waarborgen en ook niet op sociale media en internet. Dit heeft te maken met de wetgeving op privacy.

• Het video camera en -bewakingssysteem in de tuin wordt uitgeschakeld tijdens uw verblijf. ( enkel bedoeld tegen diefstal bij leegstand )

• Alle keukenmateriaal gebruikt door de huurder moet gereinigd afgeleverd worden, zoals oven, microgolfoven, koelkast, .....


Hinder door extreme weersomstandigheden, tornado's, aardverschuivingen, aardbevingen, wolkbreuken met hevige stortbuien, omgevallen bomen in de tuin, zeer hevig onweer, zware sneeeuwval kunnen niet ten laste van verhuurder verhaald worden.

Het is ten strengste verboden op het dak te klimmen en/of stenen en beschadigingen aan te brengen aan de dakbedekking.

•Respecteer
de wetgeving en regels rond COVID-19 die op moment van verhuring gelden.

De huurder gaat akkoord met de gekende bovengenoemde regels, bij verhuring van de vakantiewoning en zal zich houden aan de contractregels zoals voorgeshreven.
Indien u de bovengenoemde regels niet naleeft wordt u aansprakelijk gesteld wegens contractbreuk.

Suzanne:

email: info@derotsmuur.be

last update : 20 augustus 2022


De rotsmuur is een sfeervolle en authentieke ardeense vakantiewoning gebouwd met natuursteen, doch nog met arbeidsmacht gehouwen uit de plaatselijke rotsgroeve.. 10 de eeuw AC . Over de woning ligt de bovenrivier " Le Aisne " die 4 km verder uitmond in de Ourthe. Het achterliggend rustig gelegen bos van 20 Ha maakt het voor iedere dier en natuurliefhebber tot een stekje om tot rust te komen en om de geschiedenis van de streek te verkennen ( her) ontdekken alsook van zijn artisinale biertjes en landelijke producten te genieten . Zoals Orval , Achouffe, geitenkazen Ozo, enz..

  Boek mailinfo telefoon/gsm

Anno de rotsmuur : 2002- 2022